41 weken zwanger

41 weken zwanger blog

Een tijdje geleden kreeg ik al het voorgevoel dat ik overtijd zou gaan. Ik hoopte dat ik tussen de 38 en 40 weken zou bevallen, maar ik geloofde niet echt dat dat zou gebeuren. En ik bleek gelijk te hebben, want vandaag ben ik 41 weken zwanger.

41 weken zwanger

Ik had me dus ook niet vastgepind op die datum. Ik vond het vorige week wel bijzonder dat ik uitgerekend was, maar ik had niet het gevoel dat de baby die dag ook zou gaan komen. Zo’n 5% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum, dus de kans was sowieso al vrij klein.

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of het al rommelt en of ik al iets voel. Ik heb wel regelmatig harde buiken en wat menstruatie-achtige krampjes, maar dat heb ik eigenlijk al een paar weken. Ik denk dus niet dat dat echt iets zegt.

Verder voel ik me vrij goed. Laatst vertelde ik jullie nog dat ik amper kon lopen door een beknelde zenuw, maar dat valt nu wel mee. Lopen is wel pijnlijk, maar niet meer zoals een week geleden. Misschien is de baby nog wat verder ingedaald en staat er daarom minder druk op die zenuw ofzo.

Minder leuk was dat ik de baby zondag niet voelde. Iedere controle wordt me weer verteld dat ik dat echt in de gaten moet houden, zeker nu ik overtijd loop. Het was niet zo dat ik me echt zorgen maakte, maar ik besloot toch maar te bellen en ik mocht langskomen voor een ctg. Alles zag er goed en even later mochten we weer naar huis.

41 weken zwanger

Ik krijg regelmatig adviezen van mensen om de bevalling op te wekken. Heel lief bedoeld waarschijnlijk, maar inmiddels ken ik alles wel uit mijn hoofd en eigenlijk geloof ik er niet zo in. Zondag besloot ik toch eens een glaasje bitter lemon te proberen en toen kwam ik erachter dat dat best heel lekker is. Dus sindsdien drink ik het regelmatig, maar ik denk niet dat het echt de bevalling op zal wekken.

Verder is het niet zo dat ik dingen ga proberen om de weeën op te wekken. De baby zal vanzelf wel komen en misschien is hij er gewoon nog niet helemaal klaar voor. Het zal nu vast geen weken meer duren 🙂

20 gedachten over “41 weken zwanger

 1. Anouk schreef:

  Kom regelmatig even kijken of er al een geboorteaankondiging is. Heb het met je te doen met deze temperaturen. Baby’s laten zich niet dwingen. Met jouw instelling van loslaten zal hij er vast snel zijn, dat was bij mij in ieder geval tot twee keer toe.Succes nog even!

 2. Wendy schreef:

  Nog even volhouden! Ons tweede meisje is maandag geboren 😀 <3 Straks houd jij je mannetje ook in je armen, en idd, de baby komt wanneer hij er klaar voor is.

 3. Mèlanie schreef:

  Nog heel even vol houden… Ben zelf ook de laatste weken van mijn zwangerschap er achter gekomen dat bitter lemon toch wel lekker is, en sindsdien drink ik het ook vaker haha. Geniet er nog even van en dan kunnen jullie weer heerlijk genieten van een mooie new born…

 4. shirley schreef:

  Haha pfff langer dan een week duurt t sowieso niet meer! Ik was bij de eerste 40+1 en bij de tweede net als jou, herken t precies op t moment dat in het echt losliet kwam ze meteen in de nacht. Hoop dat de volgende blog MET baby is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.