Dag zomer, ik ga je missen!

zomer missen

Laatst hebben we nog een paar mooie nazomerdagen gehad, maar de zomer is nu wel echt voorbij. Inmiddels is het alweer oktober. Het is een stuk kouder, het is minder lang licht… Nou ja, het is gewoon echt herfst dus. En ik begin de zomer wel een beetje te missen!

Mijn favoriete seizoen

De zomer is eigenlijk altijd al mijn favoriete seizoen geweest. Ik geniet van de zon, de warmte, het buiten zijn… Ik heb ’s zomers ook een stuk meer energie dan in de herfst en winter. En ondanks dat de herfst ook wel leuke kanten heeft, vind ik het best jammer dat de zomer voorbij is.

Het was zo leuk voor de kinderen

Zelf genoot ik als kind heel erg van de zomer en ik zie nu dat Nomi en Lenn ook echt van de zomer houden. Ze hebben deze zomer ontzettend veel buiten gespeeld en op warme dagen hebben ze behoorlijk veel tijd gespendeerd in het zwembadje in de tuin.

Voor Lenn kon het niet warm genoeg zijn. Ik was stomverbaasd toen hij liep te klappertanden toen hij het zwembadje uitkwam, terwijl het 35 graden was! Lenn is een ontzettende koukleum, en daardoor genoot hij heel erg van de warmte.

Maar ook Nomi vond de zomer geweldig. Lekker zwemmen, spelen met water, zomerjurkjes aan… Want ze is gek op kleding en ze was helemaal blij dat ze met blote armen en blote benen naar buiten kon! En wat was het leuk om zomerkleertjes aan te doen bij Elena… Vaak had ze alleen een shirtje en een wasbare luier aan en ze zag er zo schattig uit met die kleine spekbeentjes! Verder had Elena niet zoveel aan de zomer, want ze was natuurlijk nog een beetje te klein om echt buiten te kunnen spelen. Maar dat zal volgend jaar heel anders zijn!

Zomervakantie

En ondanks dat ik wel eens klaagde dat de zomervakantie wel erg lang duurde, vond ik het ook heel erg gezellig dat Nomi en Lenn zoveel thuis waren. We hebben regelmatig leuke dingen gedaan, maar ook thuis was het hartstikke gezellig. Het bloggen stond even op een laag pitje doordat ik er vaak gewoon echt niet aan toe kwam en omdat ik in de zomervakantie wel echt de tijd wilde nemen voor mijn kinderen.

Dus in plaats van bloggen deden we vaak leuke dingen. Een leuk uitje (zonder van tevoren op Buienradar te kijken of het zou gaan regenen) of een spelletje in de tuin. Of ik lag gewoon lekker in de ligstoel of de hangmat terwijl Nomi en Lenn aan het spelen was. De kinderen bleken ook alle drie gek te zijn op de hangmat. Nomi en Lenn speelden er vaak in en Elena lag lekker bij mij en daar genoot ze heel erg van!

Helaas duurt het nog een hele tijd totdat het weer zomer is. Maar gelukkig hebben de andere seizoenen ook best leuke dingen!

Mis jij de zomer ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.