Deze babynamen stonden op mijn lijstje, maar werden het niet

babynamen

Ik heb even getwijfeld of ik dit wel wilde delen, want stel dat er nog een vierde kindje komt en we dit lijstje nog willen gebruiken. Maar ach, waarschijnlijk komt er geen vierde en als dat wel zo is, gebruiken we deze namen waarschijnlijk toch niet. Dus vandaag deel ik met jullie de jongens- en meisjesnamen die op mijn lijstjes stonden, maar het niet zijn geworden.

Mijn lijstje met babynamen voor jongens

 • Jace
 • Lux
 • Mika
 • Kylian
 • Savi
 • Xavi
 • Kane
 • Mex
 • Dani
 • Nate
 • Ivan
 • Toby
 • Diaz
 • Djazz
 • Ian
 • Lio
 • Tygo

Als Elena een jongen was geweest, hadden we echt een probleem gehad qua namen. Terwijl ik voor de zekerheid wel graag een jongensnaam achter de hand wilde hebben (want stel je voor dat ze opeens toch een piemeltje zou hebben) kwamen we er echt niet uit. Bart en ik zaten totaal niet op één lijn.

Sommige namen vielen af omdat Bart ze absoluut niet mooi vond (Jace, Mika, Kane en Djazz bijvoorbeeld). Verder wilde Bart geen unisex naam, waardoor Lux en Mex ook afvallen. En sommige namen deden me toch teveel denken aan voetballers (Kylian, Xavi, Dani, Ivan en Lio). Tygo zou Nomi’s naam zijn als ze een jongen zou zijn geweest en daardoor hoorde die naam toch een beetje bij haar. En de rest, tja, ook dat was het toch net niet helemaal.

En de Meisjesnamen

 • Mint
 • Ivy
 • Indy
 • Ava
 • Sosha
 • Zara
 • Ember
 • Bobbi
 • Maevi
 • Meira
 • Amélie
 • Izzie
 • Pixie
 • Vaya
 • Eden
 • Soof
 • Siobhan
 • Zola

Maar ook meisjesnamen werden regelmatig afgekraakt door mijn wederhelft. Mint werd peppermint, Pixie werd dixie en Siobhan werd sifon (je weet wel, zo’n dingetje in de afvoer). Namen die we allebei wel erg leuk vonden, waren Zara, Maevi, Izzie en Soof. Deze namen heeft Elena als buikbaby allemaal even gehad, maar toch hadden we een beter gevoel bij Elena.

Verder werd ik door Bart keihard uitgelachen toen hij zag dat ik de namen Bobbi en Eden allebei op mijn lijstje had staan. Daardoor vielen ze meteen af. Amélie en Meira zijn volgens hem niet uit te spreken en dat werd het dus ook niet.

Zola is ook nog een tijdje een kanshebber geweest. Sinds ik jaren geleden Grey’s Anatomy keek, vond ik het al een mooie naam. Maar uiteindelijk toch nét niet mooi genoeg.

De naam die een hele tijd bovenaan mijn lijstje heeft gestaan, is Maevi. Heel even zou Elena ‘Maevi Elena’ gaan heten, maar we hebben het toch soort van omgedraaid naar Elena Maeve. En daar ben ik nog steeds heel blij mee!

4 gedachten over “Deze babynamen stonden op mijn lijstje, maar werden het niet

 1. Kirsten schreef:

  Wat hadden jullie veel opties qua namen zeg! Wij hadden voor beide maar 3 opties waarvan het voor een jongen helemaal moeilijk was. Gelukkig waren we er vrij snel uit dat we Milan erg mooi vonden.

 2. Carmen schreef:

  Leuk! Ik hou van korte, bijzondere namen dus hier zitten wel een aantal tussen die ik ook zou overwegen. Voor een meisje bijvoorbeeld Indy, Eden of Zola. En voor een jongen Savi en Ivan. Grappig he, zodra je kindje er eenmaal is kan je hem/haar toch niet meer met een andere naam voorstellen…

 3. Rowan schreef:

  Haha leuk! Mijn middelste dochter heet Eden 🙂 Hoor je niet vaak. Grappig ook om te zien dat je een paar namen noemt die voor onze 4e op het lijstje staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.