Leren lopen; hoe ging dat bij Nomi en hoe gaat dat bij Lenn?

leren lopen

Nomi en Lenn zijn op zo ongeveer alle vlakken totaal andere kindjes, ook het leren lopen proces is heel verschillend. Terwijl Nomi’s leeftijdsgenootjes al langs te tafel liepen, zat zij nog lekker op haar kont. Toen zij eindelijk met steun wat stapjes zette, liepen veel van haar leeftijdsgenootjes al los. Maar als ze iets deed, deed ze dat ook meteen goed. Er was nauwelijks sprake van leren, de ene dag probeerde ze het nog niet eens en de andere dag kon ze het perfect. Bij Lenn gaat dat behoorlijk anders.

Nomi, lopen toen ze 19 maanden was

Dit waren Nomi’s mega schattige eerste loopschoentjes, ze zijn van Shoesme. Nomi kreeg deze toen ze 15 maanden oud was, ongeveer op dezelfde leeftijd als Lenn dus. Op die leeftijd ging ze wel zelf staan, ze liep als ze steun had, en ook aan de hand lopen vond ze heel leuk. Maar van los lopen was totaal nog geen sprake. Op de dag dat ze 17 maanden werd, zette ze voor het eerst een paar stapjes los. Daarna deed ze dat heel lang niet meer, en toen ze 19 maanden was begon ze opeens te lopen. Ze heeft het nauwelijks geleerd en er was totaal geen sprake van vallen en opstaan. Toen ze los liep, liep ze meteen heel goed en viel ze eigenlijk nooit.

Lenn, vallen en opstaan

Vallen en opstaan is zo ongeveer Lenns levensmotto. Hij valt zó verschrikkelijk vaak. Hij begon langs te tafel te lopen toen hij dat eigenlijk nog helemaal niet kon, waardoor hij standaard na een paar stapjes weer viel. Maar hij bleef het proberen, en het ging steeds beter. Lenn zette zijn eerste losse stapjes toen hij 13 maanden was, en hij was hartstikke trots. Hij is het nu druk aan het leren, maar zijn evenwicht is nog niet super. Telkens loopt hij een stukje, en dan valt hij weer om. Op dit moment kruipt hij nog meer dan dat hij loopt, maar lopen gaat steeds beter!

Shoesme

Sinds Nomi voor het eerst schoentjes had van Shoesme, was ik groot fan. Ze zitten perfect bij haar, en de zolen van de Babyproof Smart collectie zijn heel soepel, wat ze erg geschikt maakt voor de eerste stapjes. Daarom was ik er al snel over uit welke schoentjes Lenns eerste loopschoentjes moesten worden. Ik ging voor deze blauwe exemplaren, die overal leuk bij staan. Ze zijn stevig en soepel tegelijk, en ook bij hem zitten ze perfect!

Ze staan ook nog eens heel stoer, dus we zijn er heel blij mee. Lenn heeft ze zelf ook graag aan, hij haalt ze soms zelfs op en dan wil hij dat ik ze bij hem aandoe. Nog een verschilletje tussen Nomi en Lenn; Nomi gaf op deze leeftijd al perfect aan wat ze mooi vond, terwijl het Lenn allemaal nog niet zoveel interesseert. Maar dat is misschien ook wel een jongens-meisjes ding!

Wat vind jij van de schoentjes van Shoesme?

2 gedachten over “Leren lopen; hoe ging dat bij Nomi en hoe gaat dat bij Lenn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.