‘Maar mama, die poes doet echt niet allergisch!’

poes allergisch

‘Ik wil een poes die Flip heet’, vertelde Elena me laatst. Ze had op Netflix naar Gabby’s Poppenhuis zitten kijken en ze is helemaal fan van Flip de Poes. Ik vertelde dat we geen poezen in huis kunnen hebben, omdat Nomi allergisch is. Nomi vertelde Elena dat ze dan heel veel eczeem krijgt, maar volgens Elena is dat niet waar. ‘Maar mama, die poes doet echt niet allergisch! Dat beloof ik!’.

Allergisch

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, is Nomi allergisch voor katten. Voordat Elena werd geboren hadden we drie poezen in huis, en toen we erachter kwamen dat Nomi allergisch was, besloten we om een nieuw huisje voor ze te zoeken. Erg jammer natuurlijk, want we vonden het erg gezellig om poezen in huis te hebben.

‘Die poes doet niet allergisch!’

Ik heb Elena al een paar keer geprobeerd uit te leggen wat het woord allergisch betekent, maar ze lijkt het nog steeds niet te snappen. Ik heb het al vergeleken met haar sesamallergie, maar ze blijft het volhouden: ‘Die poes doet niet allergisch. Niet allergisch tegen mij, niet allergisch tegen Lenn en helemaal niet allergisch tegen Nomi!’, zegt ze dan. ‘Want Flip de Poes doet alleen maar super lief.’

‘Als wij een poes hebben…’

Ik weet niet of ze me de gek aan zit te steken of dat ze echt niet snapt dat er geen poes in huis komt, maar ze blijft erover doorgaan. Ze zegt regelmatig dingen als ‘Als wij een poes hebben, dan mag die altijd bij mij op schoot slapen.’ Als ik haar dan vertel dat er echt geen poes komt, reageert ze met ‘Jawel hoor!’. Soms vult ze dat nog aan met ‘want mijn juf zegt dat’, waar ook helemaal niks van klopt.

Huisdieren

Een paar weken geleden wilde ze opeens een hond. Een kleine zwarte met een rode strik op zijn hoofd, vertelde ze. En ik snap heel goed dat ze graag dieren in huis wil hebben, maar een hond of een kat is echt geen optie. Wel hebben we buiten konijnen, maar in de herfst en winter kijken de kinderen daar vrij weinig naar om. In de zomer en lente zitten ze regelmatig bij de konijnen in het hok, maar nu hebben ze daar niet zoveel zin in. En dat snap ik wel, want ik ben op dit moment ook niet echt graag buiten.

Geen Flip de Poes voor Elena dus. Of misschien vinden we ooit een Flip de Poes knuffel en kan ik haar daar blij mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.