Mijn plannen voor de peuterspeelzaalochtenden versus wat ik echt doe

plannen

Sinds begin september zit Lenn op de peuterspeelzaal. Nomi zit er al anderhalf jaar op, waardoor ik sinds kort twee ochtenden in de week voor mezelf heb. Heerlijk, twee ochtenden waarop ik echt even iets kan doen, zonder onderbroken te worden door twee peuters. Ik had verwacht dat ik mezelf dan echt even nuttig zou maken. Nou… Dat gaat nog niet helemaal volgens plan!

Mijn plannen

Bloggen

Bloggen is gewoon het fijnst als het rustig is in huis. Toen Nomi en Lenn allebei nog een middagslaapje deden, was dat vaak het moment waarop ik artikelen typte. En ’s avonds, als ze allebei in bed liggen. Dat laatste doe ik nog steeds, als ik er energie voor heb tenminste. Sinds ik zwanger ben is mijn energie soms ver te zoeken, dus het komt regelmatig voor dat ik ’s avonds languit op de bank lig.

Maar goed, mijn plan was om op maandag- en donderdagochtend, de ochtenden waarop Nomi en Lenn op de peuterspeelzaal zijn, eens flink te gaan bloggen. Lekker vooruit werken en ervoor zorgen dat er altijd iets klaar staat in mijn concepten. Soms gaat dat prima, nu ik dit typ zitten ze allebei op de peuterspeelzaal. Maar soms… Niet.

Het huishouden

Mijn andere voornemen was om op maandag- en donderdagochtend wat aan het huishouden te doen. Daar is letterlijk níks van terechtgekomen. Echt, in al die weken dat ze naar de peuterspeelzaal gaan, heb ik nog niet één keer iets in het huishouden gedaan. Oké, soms gooi ik de was in de wasmachine en ik zet de vaatwasser wel eens aan. Maar daar houdt het dan ook wel mee op. Waarom? Het huishouden kan ik ook wel doen als Nomi en Lenn thuis zijn. Ik vind dat ze hun eigen troep mogen opruimen en als ik aan het poetsen ben, vinden ze het hartstikke leuk om me daarmee te helpen.

Wat ik wél doe

Op zoek gaan naar leuke babykleding

Ik ben gek op online shoppen, maar dat weten jullie misschien wel. Ik ben regelmatig op zoek naar leuke kleding voor Nomi en Lenn, maar de laatste tijd vooral voor de baby. Al die kleine roze kleertjes zijn zo schattig… Momenteel ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een lichtroze mutsje die leuk staat bij haar eerste pakje.

Kleding uitzoeken voor mezelf

Ik wil me na de bevalling niet bezig hoeven te houden met kleding, dus ik wil wat praktische kleding in huis hebben. Shirtjes waar ik makkelijk in kan voeden en waar je vlekken door lekkende borsten (too much information, maar je kent het misschien wel) niet meteen in ziet. Want dat is ook weer zo oncharmant. Verder moeten ze lekker wijd zijn, want mijn buik zal nog niet meteen verdwenen zijn.

Op zoek naar een nieuwe keuken

Oké, dit gaat nog wel even duren. Maar uiteindelijk willen we een nieuwe keuken en daar kan ik al heerlijk over fantaseren. Ik ben namelijk helemaal niet blij met deze keuken. De vorige eigenaren van dit huis hebben over een paar dingen totaal niet nagedacht. De kookplaat zit veel te dicht tegen de muur, waardoor grote pannen altijd scheef op het fornuis staan. Ook de kraan zit te dicht tegen de muur, waardoor je hem alleen op loeiheet of ijskoud kunt zetten. Laatst was ik even aan het kijken op Budgetplan.nl en opeens was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Oeps!

Misschien ga ik mijn vrije ochtenden ooit wel wat nuttiger indelen. En misschien ook niet 😉

3 gedachten over “Mijn plannen voor de peuterspeelzaalochtenden versus wat ik echt doe

  1. Kirsten schreef:

    Ik kan me voorstellen dat er soms helemaal niks van alle plannen komt. Nu ik thuis ben merk ik dat ook zoveel wilde doen. De ene dag kom ik echt wel aan wat dingen toe en de andere dag doe ik bijna niks. Dat met de keuken kan ik wel voorstellen wij hebben ook nog zoveel plannen wat we in huis willen. Sommige dingen zijn niet meer haalbaar voor de baby komt maar dat komt misschien van het najaar wel. We willen in ieder geval goede investeringen doen in het huis. X

  2. Michelle schreef:

    Hihi heel herkenbaar. Maar zolang je maar iets doet wat jij op dat moment wilt doen ( al is het bloggen, de was doen, online shoppen etc..) dan is het goed toch 😉 Ben benieuwd hoe dat straks hier zal gaan..

  3. Lifestyle Mommy's ~ Linda schreef:

    Qua kleding kan ik je aanraden om eens een kijkje te nemen bij Takko. Daar heb ik laatst truien en shirts gescoord die iets wijder zijn. Inmiddels krijg ik een buikje als bijwerking van mijn medicatie en dat zie je daar niet in terwijl ze erg leuk zijn. Ik heb al veel complimenten gekregen. En qua planning: tja niks nieuws, probeer efficiënt te werken maar als het qua energie niet gaat dan niet. Jouw gezondheid gaat sowieso voor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.