Tag: pregnancy questions

pregnancy tag

Toen ik zwanger was van Nomi en van Lenn vulde ik een paar keer de Pregnancy Questions tag in. Opeens dacht ik er weer aan en besloot ik hem weer eens in te vullen!

Hoe ver ben je nu?

34 weken en 5 dagen.

Hoe veel ben je aangekomen?

Ongeveer 10 kilo. Het gaat nu een beetje in hetzelfde tempo als toen ik zwanger was van Nomi. Dat vind ik prima, want die kilo’s gingen er toen na de zwangerschap vanzelf weer af. Toen ik zwanger was van Lenn stond ik nooit op de weegschaal en aan het einde van mijn zwangerschap bleek ik bijna 30 kilo te zijn aangekomen. Dat wil ik niet meer, dus ik ga nu regelmatig even op de weegschaal staan om te kijken of het niet te hard gaat.

Zwangerschapskleding?

Ja! Ik vind positiekleding heerlijk zitten, dus ik draag het nu regelmatig. Ik vind mijn buik ook een stuk mooier als ik positiekleding draag.

Straie?

Ja, maar dat had ik al. Er zijn nog geen nieuwe striemen bijgekomen.

Slaap?

Prima! Ik heb echt talent voor slapen en ik heb nog totaal geen last van slapeloze nachten.

Beste moment van de week?

Toen Nomi haar zusje voelde schoppen in mijn buik. Heel bijzonder om dat nu met Nomi te kunnen delen, en ze begon helemaal te stralen toen ze haar zusje voelde!

Slechtste moment van de week?

Niet één specifiek moment, maar de bekkenpijn is toch wel een minpuntje.

Mis je iets?

Ja, mijn vrijdagavondcocktail. Dingen als filet american en wijn mis ik niet echt. Oké, laatst zag ik carpaccio en kreeg ik daar best wel trek in. Maar op vrijdagavond lekker een mixje drinken mis ik toch het meest.

Bewegingen?

Ja, dit is echt een drukke baby. Ze schopt, duwt, draait rondjes in mijn buik… Precies zoals Lenn als buikbaby.

Food cravings?

Het verschilt echt per dag, maar geen rare dingen eigenlijk. Ik moet zeggen dat ik wel heel vaak trek heb in kruidenboter haha!

Iets dat je misselijk of ‘bleh’ maakt?

De geur van Barts rauwe ham die hij in de airfryer bakt. Ik hield al niet van die geur, maar nu vind ik het echt heel smerig.

Geslacht?

Tijdens de geslachtsbepaling en tijdens de 20 weken echo was het volgens de echoscopiste absoluut een meisje, dus daar gaan we maar vanuit!

Kwaaltjes?

Bekkenpijn en ik heb soms last van maagzuur.

Navel in of uit?

In, en ik denk dat dat zo blijft. Bij Lenn kwam mijn navel er aan het einde bijna uit, maar pas toen ik over tijd was. Deze keer zal ik niet over tijd gaan, omdat het een geplande keizersnede zal worden.

Blij of chagrijnig?

Blij, meestal. Oké, ik kan ook wel eens chagrijnig zijn en soms merk ik wel dat er vrij veel hormonen in mijn lichaam zitten. Maar over het algemeen ben ik vrolijk!

Waar kijk je naar uit?

Naar de geboorte van ons meisje! Het duurt nog een paar weken, maar ik kijk er al heel erg naar uit. Oh en ik heb ook heel veel zin om de laatste dingen op de babykamer klaar te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.