Even terugblikken op het afgelopen jaar, want ik ben jarig!

jarig foto ballonnen

29 jaar geleden, op 30 december 1989 rond 23.00 uur, werd ik geboren. En mijn verjaardag lijkt me een mooi moment om eens even terug te blikken op het afgelopen jaar!

Januari

Januari was een rustige maand. Heel anders dan januari 2019 zal zijn haha, aangezien ons derde kindje dan geboren zal worden! In januari 2018 dachten we nog dat we compleet waren… Maar dat veranderde een paar weken later. In januari ging Nomi’s ledikantje naar zolder en kreeg ze een eenpersoonsbed, dat was vooral voor haar toch wel heel bijzonder!

Februari

In februari werd Bart 30, maar daar wilde hij zelf niet zoveel van weten. Ik schreef een blogje over dat er geen derde kindje zou komen, maar heel snel daarna begon ik er opeens anders over te denken. De redenen waarom ik het niet wilde, waren bijna allemaal gebaseerd op angst. En eigenlijk wilde ik me daar helemaal niet door laten leiden!

Verder begon Nomi met peutergym, wat ze in het begin ontzettend spannend vond! Maar gelukkig ging ze het al snel heel erg leuk vinden.

Maart

In maart gingen Bart en ik voor de eerste keer naar een sushirestaurant. Lekker even met zijn tweetjes! Later die maand gingen we naar de open dag van een paar basisscholen en we maakten een definitieve keuze. En nu Nomi bijna 2 maanden op de basisschool zit, sta ik daar nog helemaal achter. En een gĂȘnant momentje; Lenn zette me nogal voor schut bij de huisarts. In dit artikel lees je wat er precies gebeurde.

April

In april ging ik voor het eerst met Nomi naar de bioscoop, en dat was een groot succes! Het was heerlijk weer, waardoor we regelmatig lekker buiten waren. Gewoon in de tuin, naar de speeltuin, of we gingen naar de kinderboerderij.

Mei

Mei was nogal een bewogen maand. We kwamen er eindelijk achter waar Nomi’s eczeem vandaan kwam; ze bleek allergisch te zijn voor kattenharen. Het was voor haar het beste om een nieuw huisje te zoeken voor onze katten, ze had er namelijk echt veel last van. Gelukkig vonden we hele goede huisjes voor Pablo, Mateo en Guusje.

Aan het einde van de maand, op 26 mei, gingen we naar een camping voor de familiedag met Barts familie. Voordat we ’s ochtend weggingen, besloot ik even een zwangerschapstest te doen. Doordat mijn cyclus nogal onregelmatig was, had ik geen idee wanneer ik kon testen, dus ik ging niet echt uit van een positieve test. Maar… Ik zag een heel licht streepje! De dagen erna werd het streepje steeds iets donker en toen durfde ik er pas echt vanuit te gaan dat ik een positieve test in mijn handen had!

Juni

In juni wilden we mijn zwangerschap nog geheim houden. Aan het begin van de maand ging ik naar het kennisevent ‘Blogger by Nature’, waar ik heel veel leerde. Verder kreeg Nomi waterpokken, maar gelukkig had ze er weinig last van. Ik liet haar lekker knuffelen met Lenn, zodat hij het ook zou krijgen. Ik dacht, dan zijn we daar maar meteen vanaf. Maar blijkbaar heeft hij zo’n goede weerstand dat hij het niet kreeg… Aan het einde van de maand kwam de uitslag van mijn MyHeritage DNA test binnen, en de uitslag was best verrassend!

Juli

In juli werd Lenn 2 jaar en we maakten mijn zwangerschap bekend. We kregen hele leuke, maar ook wel verbaasde reacties. Eindelijk hoefde ik mijn beginnende buikje niet meer te verbergen en hoefde ik geen smoesjes meer te verzinnen om geen wijntje te drinken!

Augustus

Wat was het heet in augustus… Als ik zwanger ben, kan ik wat slechter tegen de warmte dan normaal. Dus ik liep nogal te zweten. Gelukkig waren we veel op de camping en lagen we heel vaak lekker in het zwembad. Verder hadden we de geslachtsbepaling en we kwamen erachter dat er een klein meisje in mijn buik zit!

September

In september begon Lenn op de peuterspeelzaal. Hij zat bij Nomi in de klas en hij vond het meteen heel erg leuk. Ik had de 20 weken echo en dat vond ik toch best spannend. Gelukkig zag alles er goed uit.

Oktober

In oktober gingen we voor het eerst naar een escape room, en we waren er net op tijd uit! We deden deze maand veel leuke dingen, we gingen bijvoorbeeld naar de Julianatoren en naar Ballorig. Aan het einde van de maand mocht Nomi voor het eerst een ochtendje wennen op de basisschool.

November

Nomi keek er al zo lang naar uit en in november was het eindelijk zo ver; ze werd 4 jaar! Ze had een hele leuke dag en ze werd heel goed verwend. Een week later kwam Sinterklaas aan in Nederland en dat vond ze wel heel erg spannend. Ik moet zeggen dat ik blij was toen de Sinterklaastijd weer voorbij was.

December

En dan zijn we alweer aangekomen in december. We vierden Sinterklaas en Nomi en Lenn kregen weer veel te veel cadeautjes haha. Ik mocht voor het eerst helpen op de basisschool en ik hielp de kinderen bij het maken van kerstbakjes. Daarna volgenden de kerstdagen, die heel erg gezellig waren.

En nu is het alweer bijna het einde van het jaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling!

3 gedachten over “Even terugblikken op het afgelopen jaar, want ik ben jarig!

  1. Lisette Kleiweg schreef:

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag ! Een mooi jaar achter de rug en een nog mooier jaar om naar uit te kijken, een mooier verjaarscadeautje kun je eigenlijk niet krijgen nietwaar ? Ik wens je een heerlijke dag met alle mensen waarde van houdt om je heen. ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.