Vakantie nemen als blogger?

blogger

Eén van de voordelen van voor een baas werken, is dat je gewoon echt vrij bent buiten je werktijden. Je hebt lekker weekend en vakantie… Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om eigen baas te zijn. Ik zou het absoluut niet anders willen. Maar dit is het enige wat ik wel eens mis. Ik zou 24/7 kunnen werken, er is altijd wel iets te doen. Blogjes schrijven, vooruit werken, social media… Binnenkort heeft Bart vakantie en gaan we lekker naar de camping. Dan wil ik ook een beetje vakantie nemen, maar als blogger is het toch anders.

Als je het echt wil, kan het ook

Drie weken vakantie nemen als blogger, sommige bloggers doen het. En ik geloof ook wel dat het kan. Je kunt ervoor kiezen om niks online te zetten, maar dat schijnt niet goed te zijn voor je vindbaarheid (iets met SEO, enzo). Je kunt ook vooruit werken en artikelen voor je vakantie inplannen. Nou is vooruit werken niet mijn sterkste punt, maar ik probeer het op dit moment wel.

Hoe mijn blogschema eruit gaat zien

Er staan een paar artikelen klaar, en het is de bedoeling dat ik ze online ga zetten tijdens mijn vakantie. Maar dat is me al vaker niet gelukt. Vorige zomer nog, bijvoorbeeld. De artikelen die ik vooruit had geschreven om tijdens onze vakantie online te zetten, zijn voor een groot deel daarvoor al online gekomen. Oeps!

Family first

Oké, dit is natuurlijk altijd zo. Mijn gezin komt voor mijn blog. Maar tijdens de vakantie nog een beetje meer. Ik wil gewoon leuke dingen gaan doen. En als ik dan tijd over heb, kan ik eventueel een blogje schrijven. Of niet. Het ligt er maar net aan waar ik zin in heb. Want daar is een vakantie natuurlijk voor.

Social media

Wel wil ik mijn artikelen blijven delen op social media. Dat is niet veel werk, dus dat kan tussendoor wel eventjes. En ook mijn Instagramaccount zal actief blijven. Daar ben ik geen uren per dag mee bezig en ik vind het gewoon heel leuk om foto’s te maken en te delen. Er zal waarschijnlijk iedere dag dus minimaal wel één foto online komen, anders moet ik wel heel erg gaan afkicken 😉

Voormamasdoormamas.nl

En dan heb ik natuurlijk nog een blog; Voormamasdoormamas.nl. En eigenlijk wil ik daar in de vakantie helemaal niks aan doen. Oké, behalve de artikelen op mijn social media kanalen zetten dan. Ik wil 3 artikelen per week online gaan zetten en ik heb al wat artikelen klaarstaan. Het helpt natuurlijk ontzettend dat ik daar niet de enige blogger ben. We hebben een heel leuk bloggersteam en voor verschillende rubrieken (‘De geboorte van’ en ‘Het kamertje van’) heb ik laatst weer wat leuke artikelen binnengekregen. Verder staan er een paar artikelen klaar over leuke kindvriendelijke uitjes. Nog eventjes doorwerken, en dan kan ik in principe wel drie weken vooruit qua artikelen.

Op deze manier ga ik dus gewoon lekker genieten van mijn vakantie. Hoeveel artikelen er hier precies online zullen komen, weet ik nog niet helemaal. Wat ik ook nog niet helemaal weet, is hoe ik het ga doen met mijn dagboekjes. Ten eerste wordt het percentage dagboekjes wel erg hoog als ik verder weinig online zet. Ten tweede moet ik (als ik gewoon op dinsdag mijn dagboekje online wil zetten) hem toch echt op maandag schrijven. En dat zorgt dan weer voor verplicht bloggen… Nou ja, ik heb nog eventjes om erover na te denken!

Wat zijn jullie plannen voor de vakantie?

2 gedachten over “Vakantie nemen als blogger?

  1. Michelle schreef:

    Als ik tijd en zin hebt, dan schrijf ik vooruit. Als het even niet uitkomt dan komt er minder tot niets online. Moet kunnen, aangezien het voor mij puur als hobby bedoeld is. Geniet lekker van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.