Wat gaan we deze zomer doen?

zomer

Het was wel even spannend of onze vakantie dit jaar door zou gaan en momenteel is er natuurlijk niks 100% zeker, maar het lijkt erop dat we in de zomervakantie toch weg kunnen. Wat onze plannen zijn voor deze zomer, vertel ik jullie in dit artikel.

Op vakantie

In januari, toen ik nog totaal niet aan zag komen hoeveel invloed Covid-19 op ons leven zou gaan hebben, gingen we op zoek naar een leuke camping voor in de zomervakantie. Het werd het eerste jaar dat we zouden gaan kamperen met een toercaravan en ik kende nog maar weinig campings in Nederland.

Ik ging op zoek, maar het bleek best lastig te zijn. Sommige campings zaten al vol of hadden geen mooie plekjes meer, dus eigenlijk hadden we nog eerder op zoek moeten gaan. We wilden graag een plekje dichtbij een speeltuintje en een beetje in de buurt van een toiletgebouw. Na een flinke zoektocht kwamen we uit bij een camping in Zeeland. We lieten de camping aan Nomi en Lenn zien en ook zij waren helemaal enthousiast, dus we besloten te boeken.

Gaat onze vakantie wel door?

Even later kwam het coronavirus naar Nederland en begon de lockdown. Manlief zei pessimistisch ‘nou, onze vakantie kunnen we zeker ook wel vergeten?’. Ik geloofde daar niet zo in, ik had het idee dat alles wel weer een beetje normaal zou zijn in de zomer. Maar het was natuurlijk wel even spannend. Ook Nomi vroeg zich af of onze vakantie nog wel door kon gaan en vervolgens vroeg ze hoe het dan zat met kerst…

Gelukkig ziet het er nu naar uit dat we gewoon op vakantie kunnen. We kijken er allemaal ontzettend naar uit. Nomi vroeg al of ze daar dan zonder bandjes mag zwemmen en Lenn wil graag naar het strand om schelpjes te zoeken. Hopelijk krijgen we mooi weer en kan dat allemaal!

En verder

We gaan twee weken naar Zeeland en dan blijven er dus nog vier weken vakantie over. We hebben niet echt concrete plannen, maar we willen zeker weer leuke dingen gaan doen. Ik vind dat we de laatste maanden genoeg thuis zijn geweest. We gaan lekker naar de kinderboerderij, picknicken (want dat wil Lenn heel graag), als het weer het toelaat gaan we een keer naar een strandje hier in de buurt en misschien gaan we een keertje naar de dierentuin.

Wat zijn jullie plannen voor de zomervakantie? Gaan jullie op vakantie?

Een gedachte over “Wat gaan we deze zomer doen?

  1. MarjonS schreef:

    Dit jaar hadden we (gelukkig) gekozen voor kamperen in Nederland. We gaan 3 weken met de caravan naar Zeeland, Domburg.
    Daar vermaken we ons wel, vorig jaar ook geweest. Met de afspraak in 2020 nog een keer en dan waarschijnlijk weer het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.