Wasbare luiers van AppleCheeks

applecheeks

Laatst vertelde ik jullie dat ik kennis had gemaakt met wasbaar luieren en ik was meteen helemaal om. Ik ben me er nog wat meer ingaan verdiepen, want er zijn ontzettend veel verschillende merken en systemen. AppleCheeks is een merk dat in Canada gemaakt wordt en daar is het een heel populair merk. In Nederland kun je dit merk bestellen via Lieveluiers.nl en ik mocht er eentje testen.

applecheeks-1

De luiers van AppleCheeks zijn pocketluiers. Ze hebben een enveloppe opening waar de inleggers heel makkelijk in doet. De binnenkant van de luier bestaat uit fleece, wat heel lekker zacht is. Dit maakt de luier ook geschikt voor kindjes met een gevoelige huid. De buitenkant bestaat uit een PUL laag, die waterdicht is. Aan de zijkant zitten drukknoopjes en hiermee kun je de luier goed passend maken.

applecheeks-3

Hier zie je de opening. Daar schuif je één of twee inleggers in, afhankelijk van hoeveel je kindje plast en hoe vaak je de luier verschoont. Lenn plast vrij veel, dus voor de zekerheid doe ik er twee inleggers in.

applecheeks-4

De luier is er in drie maten. Maat 1 is voor kindjes van 3,1 tot 9 kilo, maat 2 is voor kindjes van 8,1 tot 18 kilo en maat 3 is voor kindjes van 13 tot 29 kilo. Ik heb hem in maat 2. Lenn was bij de vorig controle op het consultatiebureau 8090 gram, dus hij zou er net in moeten passen. Bij hem zit hij helemaal goed, en ook bij Nomi (ongeveer 12 kilo) sluit hij heel mooi aan.

applecheeks-6

Ik heb de luier nu ongeveer 3 weken in huis en ik heb hem inmiddels al vaak gebruikt. En ik ben heel erg tevreden over deze luier! Hij sluit mooi aan, hij lekt niet en ik kan makkelijk 3 uur tussen de verschoonbeurten laten, hij is makkelijk in gebruik.. Ik kan er eigenlijk niks negatiefs over zeggen! Nog een voordeel is dat je de voorkant niet hoeft te verstellen, wat ik bij mijn andere pocketluiers wel moet doen. Doordat deze luier er in verschillende maten is, heeft de voorkant al de goede grootte.

applecheeks-7

Ik ben dus alleen maar positief over deze luier en sinds ik deze heb, ben ik alleen maar enthousiaster geworden over het wasbaar luieren. We gaan er dus lekker mee door!

applecheeks-8

Naast het printje dat wij hebben heeft AppleCheeks nog veel meer leuke printjes en kleurtjes. Een luier kost € 22,95 en je kunt ze kopen via Lieveluiers.nl.

2 gedachten over “Wasbare luiers van AppleCheeks

  1. Lilian schreef:

    Oeh wat een leuk printje heeft die! Ik vind deze artikelen altijd wel heel erg interessant. Misschien leuk om eens een artikel te schrijven over wat je nou kwijt bent aan gewone luiers en wat je kwijt bent aan de wasbare luiers, wat op langere termijn goedkoper is en wat het verschil dan is. De voor en nadelen van de gewone luiers en de wasbare luiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.