Elena is 9 maanden!

elena 9 maanden

Vandaag is Elena 9 maanden oud. Ze is nu ongeveer even lang uit mijn buik als dat ze erin heeft gezeten. En terwijl de zwangerschap ontzettend lang leek te duren, gingen de afgelopen maanden een stuk sneller!

9 maanden in – 9 maanden uit!

Toch wel een bijzonder moment hoor; even lang uit mijn buik als erin. En terwijl ze hartstikke snel groot wordt, voelt het ook best gek dat ze ‘nog maar’ 9 maanden bij ons is. Ik kan me namelijk echt niet meer anders voorstellen!

Ritme

Nomi had op deze leeftijd echt nog geen duidelijk ritme. Als ze wilde drinken, dronk ze en als ze wilde slapen, sliep ze. Meestal deed ze twee slaapjes per dag, maar als het korte slaapjes waren, deed ze er ook wel eens drie. En dan ging ze ’s avonds gewoon wat later naar bed.

Bij Elena is dat heel anders. Doordat Nomi naar school gaat en Lenn naar de peuterspeelzaal, wordt ze een beetje in een ritme ‘geduwd’. Haar eerste slaapje doet ze rond half 10 en het verschilt behoorlijk hoe lang ze slaapt. Als ze binnen een uurtje weer wakker wordt, is dat wel eens lastig. Ze kan namelijk pas rond kwart over 2 weer naar bed, als we Nomi uit school hebben gehaald. Als ze eerder gaat slapen moet ik haar wakker maken om Nomi op te halen en dan wil ze daarna niet meer slapen. En haar laten liggen terwijl ik Nomi ophaal is voor mij geen optie, dat vind ik doodeng.

Soms moeten we het dus een beetje rekken. Dat doe ik bijvoorbeeld door oneindig vaak ‘klap eens in je handjes’ met haar te doen of haar in de kinderstoel te zitten met een cracker. Vaak houdt ze het dan wel wat langer vol. Als ze eenmaal in de kinderwagen zit om naar Nomi’s school te gaan, vindt ze alles prima. Dan zit ze lekker om zich heen te kijken en vermaakt ze zich prima!

Daar zijn de nachtvoedingen weer…

Elena is overdag zo druk met van alles en nog wat dat ze nauwelijks interesse heeft om te drinken. Soms wil ze wel een paar slokjes, en dan is het weer klaar. En vervolgens haalt ze dat ’s avonds en ’s nachts weer in… Terwijl ze eerst om 19.00 uur ging slapen, rond 23.00 uur nog een voeding wilde en dan doorsliep, gaat dat nu even anders. Ze wordt ’s avonds regelmatig wakker en ze vraagt ook regelmatig om een nachtvoeding. Maar ach, dat zal vast een fase zijn.

Naar het consultatiebureau

Vorige week mochten we weer naar het consultatiebureau. De arts zei bij de zes maanden controle dat ze Elena graag weer wilde zien als ze 9 maanden is. Elena had toen namelijk behoorlijk veel eczeem en haar longen klonken niet zo goed. Een paar dagen later bleek ze waarschijnlijk het rs virus te hebben.

Over Elena’s eczeem heb je misschien wel meer gelezen. Na maanden zoeken en uitproberen waar het door kon komen, zijn we er inmiddels achter dat ze niet tegen de meeste zalfjes kan. Nu gebruiken we alleen nog maar kokosolie voor haar huid en haar huid is nu een stuk rustiger!

En verder

Verder gaat het hartstikke goed met haar. Wel wordt ze heel erg graag vermaakt en ze wil vaak niet alleen in de box liggen. Verder groeit ze goed en qua ontwikkeling gaat het ook goed. Ze kan inmiddels eventjes blijven zitten  en ze probeert te tijgeren, maar ze gaat alleen nog maar achteruit. Daardoor zit ze regelmatig vast, bijvoorbeeld onder de bank of onder het televisiekastje. En dan vindt ze zichzelf opeens heel erg zielig!

En meer heb ik momenteel eigenlijk niet te vertellen over haar. Tot de volgende update!

Een gedachte over “Elena is 9 maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.