Elena is 3 maanden!

3 maanden

‘Al’ 3 maanden, of ‘nog maar’ 3 maanden? Allebei, als je het mij vraagt. Het is een best een bizar idee dat ze 3 maanden en 1 dag geleden nog in mijn buik zat. Aan de andere kant lijkt haar geboorte nog maar zo kort geleden… Erg dubbel, dus. Maar één ding weet ik zeker, ik ga mijn kleine frummeltje steeds leuker vinden!

‘Kleine’ frummeltje

Klein is een beetje relatief. Terwijl Elena bij haar geboorte het kleinst was van mijn 3 kinderen (3422 gram, versus 3605 en 4280 gram), zit ze nu in de groeicurve tussen het lijntje van Nomi en Lenn in. Ze had Nomi al snel ingehaald en het zou me niks verbazen als ze op haar eerste verjaardag het grootst is van de 3. Ze groeit namelijk behoorlijk hard!

Inmiddels gaat ze alweer richting de 6 kilo en draagt ze maatje 62. Ik heb zelfs al een paar kledingstukken in maat 62 uit haar kast gehaald omdat ze al te klein werden! Er werd me al verteld dat derde kindjes zo snel groot worden en dat blijkt bij Elena wel te kloppen.

Hartstikke verkouden

Minder leuk is dat Elena de afgelopen maand een hele tijd verkouden is geweest. Op zich wel logisch met een grote broer en een grote zus, want Nomi en Lenn nemen natuurlijk wel wat bacillen mee naar huis. Elena’s neusje zat verstopt en ze was aan het hoesten. Gelukkig bleef ze goed drinken en kreeg ze geen verhoging of koorts. En sinds afgelopen weekend gaat het opeens een stuk beter, dus hopelijk is ze er binnenkort vanaf!

Handjes ontdekken en spelen

Elena heeft inmiddels ontdekt dat ze handjes heeft en daar is ze behoorlijk druk mee. Ze kijkt er uitgebreid naar, stopt ze in haar mond en probeert er dingen mee aan te raken. Als we samen op bed liggen, vindt ze het heel leuk om met haar handjes mijn gezicht aan te raken. Als het haar lukt, verschijnt er een grote lach op haar gezicht.

Ze gaat speelgoed nu ook steeds interessanter vinden. Ze vindt de babygym al een tijdje leuk, maar eerst alleen om naar te kijken. Nu slaat ze met haar handjes naar het speelgoed wat eraan hangt en als het lukt, wordt ze helemaal blij. Ook haar giraf valt goed in de smaak. Ze doet er nog niet veel mee, maar op haar manier speelt ze er toch mee. Ze voelt er een beetje aan, soms krijgt de giraf een lik en soms klemt ze hem tegen zich aan.

Gek op aandacht

Elena vindt het ontzettend leuk om aandacht te krijgen. Als ik haar uit bed haal, krijg ik 9 van de 10 keer een grote lach. Ze vindt het ook heel fijn om aandacht te krijgen van Nomi en Lenn en andersom vinden ze dat ook heel erg leuk. Maar als Elena moe is, heeft ze helemaal geen zin meer in die aandacht. Dan wil ze het liefst in haar bedje liggen en moet er vooral niemand aan haar zitten.

Blije baby

Elena is niet altijd de allermakkelijkste baby, er zijn dagen dat ze wel regelmatig huilt. Maar ze is ook zeker geen huilbaby. De laatste tijd wordt ze steeds meer een blije baby. Ik kan haar nu soms even in de box leggen zonder dat ze gaat huilen en dat is wel heel fijn. Doordat ze nu een beetje begint te spelen, kan ze zichzelf eventjes vermaken.

Speentjes en duimen

Toen ik Nomi na een paar weken een speen gaf (wat ik eigenlijk helemaal niet wilde, maar uiteindelijk gaf ik er toch aan toe), werd ze een veel rustigere baby. Ook Lenn had een speen, maar hij ging al vrij snel over op zijn duim. Elena is ook wel eens onrustig en ik bied haar regelmatig een speentje aan, maar ze wil er helemaal niks van weten. Best jammer, want Nomi en Lenn werden heerlijk rustig als ze een speen in hun mond hadden.

Een tijdje geleden ontdekte Elena haar duim en heel soms zuigt ze daar even op. Het kost haar wel veel moeite om haar duim in haar mond te krijgen, maar uiteindelijk lukt het meestal wel. Dan zuigt ze er een paar seconde op en dan is het weer klaar. Misschien heeft ze wat minder zuigbehoefte dan andere baby’s, of misschien gaat ze uiteindelijk toch nog duimen. We zullen het zien!

Steeds leuker

Ik zeg het regelmatig, maar ik ga Elena steeds leuker vinden. Ik krijg steeds meer contact met haar, ik word helemaal verliefd van haar lachjes en het is gewoon leuk dat ze steeds iets meer kan. Om me heen hoor ik vaak van moeders dat het ze veel te snel gaat, maar ik vind dat helemaal niet erg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.