Even terugblikken, want ik ben jarig!

27 jaar

Vandaag ben ik jarig en word ik 27. Eigenlijk heb ik helemaal niet veel met mijn verjaardag en ik vier het ook niet echt, maar het leek me wel een mooi moment om terug te blikken op mijn afgelopen jaar.

Drie dagen voordat ik 26 werd maakten we bekend dat ik zwanger was. Op mijn verjaardag was ik bijna 12 weken zwanger en de kwaaltjes van het eerste trimester begonnen af te nemen. Wel was ik op oudjaarsavond hartstikke moe, maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij.

In januari waren we druk met ons nieuwe huis. We hadden de sleutel nog niet, maar we waren druk bezig met dingen uitzoeken en bedenken wat we allemaal wilden. In februari kregen we de sleutel en toen kon het klussen beginnen. Door mijn zwangerschap kon en mocht ik niet zoveel doen, dus ik was veel met Nomi thuis terwijl Bart in ons nieuwe huis aan het klussen was.

In maart hadden we de 20 weken echo en ik was loei zenuwachtig, maar gelukkig bleek alles goed te zijn met Lenn. Met Nomi ging het niet zo lekker, ze was ontzettend veel aan het huilen. Ze kreeg op dat moment kiezen, maar ik denk niet dat het alleen daardoor kwam. Even later was er niks meer aan de hand en we zijn er nooit achtergekomen wat er nou precies was.

In april leverden we de sleutel van ons vorige huis in en we verhuisden naar ons nieuwe huis. We waren hartstikke blij dat alles klaar was natuurlijk. Ook zette Nomi haar eerste losse stapjes, maar vervolgens kroop ze weer bijna alleen maar.

Bart en ik waren in mei alweer 2 jaar getrouwd. Qua zwangerschap ging het niet zo lekker. Ik kreeg flinke bekkenpijn en ook voelde ik Lenn opeens niet meer. Tijdens een ctg waren er dipjes in zijn hartslag te zien en een paar dagen later moest ik weer naar het ziekenhuis voor een uitgebreide echo. Gelukkig bleek alles toen goed te zijn. Verder begon Nomi te peuterpuberen en dat was soms best grappig, maar ook wel eens lastig.

In juni kreeg ik flinke nesteldrang en ik was het zwanger zijn helemaal zat. Ik hoopte heel erg dat ik eind juni zou bevallen, maar dat gebeurde niet. Ondertussen bleef ik maar wasjes draaien (zo ongeveer het hele huis heeft in de wasmachine gezeten) en online shopte ik me een slag in de rondte. Eind juni begon Nomi toch echt te lopen en ik was hartstikke trots (en blij dat ik na mijn bevalling geen 2 kinderen hoefde te tillen).

Toen de maand juli aanbrak kon Lenn natuurlijk ieder moment geboren worden, maar het duurde nog behoorlijk lang. Liters bitter lemon drinken, zoveel mogelijk bewegen en andere dingen om de bevalling op te wekken werkten niet, dus uiteindelijk werd ik ingeleid en Lenn werd op 22 juli geboren.

Augustus stond natuurlijk vooral in het teken van Lenn. Ik vond het heerlijk om twee kindjes te hebben en Nomi wende vrij snel aan Lenn. Wel heeft ze hem heel augustus nog ‘baby’ genoemd. Ook liet ik in augustus een tatoeage zetten als symbool voor de liefde voor mijn kinderen.

In september werd alles weer wat normaler en Lenn was niet meer weg te denken. Niet alles verliep vlekkeloos, en hij bleek hoogstwaarschijnlijk koemelkallergie te hebben. Toen ik zelf geen koemelk meer at en dronk ging het al snel veel beter met hem. Eind september besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen voor Stichting Babyspullen.

In oktober stopte ik met de borstvoeding voor Nomi. Ook gingen we voor het eerst in lange tijd een paar dagen weg, we gingen gezellig met mijn familie een paar dagen naar Drenthe omdat mijn moeder 60 werd. Toen we net terug waren kreeg Nomi een dubbele oorontsteking, maar gelukkig herstelde ze daar heel snel van.

In november werd Nomi 2 jaar en werd ze officieel een peuter. Ook moest ik weer met Lenn naar de kinderarts omdat de arts op het consultatiebureau vond dat zijn hartruisje wel erg goed te hoen was. Volgens de kinderarts hoefden we ons geen zorgen te maken, dus dat doen we ook maar niet.

nomi-verjaardag

In december voelde ik me een beetje aan huis gekluisterd omdat het op dit moment nauwelijks te doen is om met 2 kinderen ergens naartoe te gaan. Verder werd Lenn op Instagram lelijk genoemd, maar vervolgens merkte ik dat ik ontzettend lieve volgers heb. Vorige week vierden we natuurlijk kerst en dat was hartstikke gezellig.

En dat was mijn jaar. Het was dus voor het grootste deel een heel mooi jaar en hopelijk wordt komend jaar net zo fijn.

16 gedachten over “Even terugblikken, want ik ben jarig!

  1. Romy schreef:

    Dat klinkt als een heerlijk jaar vol mooie momenten met de geboorte van Lenn natuurlijk als hoogtepunt. Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag én een heel mooi jaar van!

  2. Linda Post schreef:

    Gefeliciteerd! ? leuk om te lezen! Ik volg je nog niet zo lang (dochter is bijna 12 weken en ben tijdens m’n zwangerschap blogs gaan lezen). Nu ben ik in een klap wat meer op de hoogte 🙂

  3. Leonie van Mil schreef:

    Nog gefeliciteerd! I Wat een prachtig jaar met mooie veranderingen! Ik heb trouwens je stuk over Instagram teruggelezen. Echt met open mond. Hoe kunnen mensen zulke nare dingen zeggen. Ik was ook vol in discussie gegaan! Maar je gaat er goed mee om!! Je hebt prachtige kinderen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.